torsdag 14 april 2016

Apelsinsallad och stekta morötter med smak av fänkål och kokos- de perfekta tillbehören till anka!


Galna dagar erbjöd ankbröst, och då kan man inget annat än köpa och laga det! Så gott! Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad. Dessutom laga vi en varm morot- och fänkålsallad med persilja och vitlök. Vilken middag! Här kommer recepten på salladerna, ankbröstet får ni vänta en stund på: 

Apelsinsallad (2 pers):

2 apelsiner
1/2 paket isbergssallad
1 rödlök

1. Skala apelsinerna och skär dom i passliga bitar
2. Riv salladen
3. Hacka löken
4. Blanda allting, och du har en härligt fräsch sallad som passar utmärkt till anka.


Varm morots- och fänkålssallad (2 pers):

3 morötter
1/2 fänkål
kokosolja till stekning
1-2 vitlökar
persilja
salt
peppar

1. Skala morötterna och skiva dem. 
2. Förbered fänkålen genom att ta bort den hårda delen i mitten av roten, och skiva resten i passliga bitar.
3. Stek morötterna och fänkålen på låg värme i kokosolja tills de blir mjuka. Salta och peppra.
4. Hacka persiljan och blanda med morötterna. Salladen passar förutom till anka också till lamm, ja faktiskt till allt kött. Också kyckling. SUPERGOTT! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar