onsdag 12 mars 2014

Broccolisoppa



Som en stor broccoli-fantast blev jag överlycklig då min kompis introducerade mig till det här härliga receptet. Som studerande är någonting så enkelt som broccolisoppa dessutom både billigt, hälsosamt och fullt av järn (sådär att man orkar studera ;P). 

Till soppan behövs inget mer än

1 broccoli
chili
vatten
salt
peppar
citron
ev. någon ost (grynost, fetaost)

1. Koka broccolin. 
2. Hacka chilin.
3. Ta tillvara broccolivattnet.
4. Mixa broccolin med en stavmix tillsammans med den hackade chilin
5. Tillsätt broccoli-vatten enligt egen smak och tycke
6. Salta, peppra och tillsätt lite citronsaft

Färdigt!

Lite ost kan strös utanpå för att få ett matigare alternativt. Supergott om du gillar broccoli!

tisdag 11 mars 2014

Odla egen chili- börja nu!

För en vecka sedan sådde jag mina första chilifrön (okeij då, jag har försökt odla en gång förut, men glömmer man vattna dom tycker int jag det räknas :D). Och vet ni vad! Nu har jag 8 små plantor! Fantastiskt! 

Jag vet inte så mycket om att odla chili, men jag kan berätta hur jag gör. Fröna skall ivarjefall odlas NU, och först sättas i ett fat med lite mylla. Fröna skall bara vara någon milli under myllan, och vattnas så att jorden är fuktig. Dessutom skall det vara relativt varmt i lägenheten, och absolut inget drag från fönstret.. Får se hur det går!


Över ett år sedan senast... Så fort tiden går!

Oij oij oij! Det är visst ett år sedan senast och hur mycket har det inte hänt sedan dess! Jag bor nuförtiden ensam i en etta, vilket tyvärr gör att jag minskat radikalt på både matlagning och bakandet.. Sorgligt men sant! Men tror faktiskt att jag skall försöka ta upp både matlagningen och bloggandet igen- det var ju fan i mig hur kul som helst! Nu börjar vi på ny kruka- TJOHEJ!

Om det är det härliga vårvädret, eller vad det är som får mig att villa blogga pånytt vet jag inte. Men vad spelar det för roll- nu kör vi!